søndag, september 23, 2007

Kor vart god-veret av?

Nokre veker sidan oppdatering no. Tittelen på bloggen seier vel det meste. Har ikkje vore mykje høve til uteaktivitetar nett. Trur den veka som Manee og Jamnong var her, er den lengste perioden med godver sidan vi kom heim att. Men vi har fått beskjed at vi ikkje har noko å klage på etter eit år i Thailand. Hausten kan vere vakker likevel. Sjå berre på fargane på denne klynga med lauvtre.


Galskapen lenge leve, er visst noko som heiter. Det er vel ein form for galskap å plassere eit kyrkjeorgel på kontor/musikk-loftet vårt over garasjen. Men no står det no der. Kalde kyrkjer på vinterstid gjer øvinga svært tilfeldig. No kan eg førebu og øve når eg har ei ledig stund, kort eller lang. Loddefjord kyrkje skulle byte ut sitt 9 år gamle Allen-orgel med i eit nytt stor 3-manuals-orgel. No har eg øvingsinstrument så lenge eg ynskjer. Kunne skrive ein heil blogg berre om transport og bæring opp trappa til loftet. Med centi-meter-presisjon kom det på plass ved hjelp av sterke karar og innleigd pianosele.


Alt dagen etter at orgelet stod på plass, bar det tilbake til Bergen og Sotra. Denne gongen for å besøkje Janne Mari og Geir Morten på deira nydelege plass på Skogtun. Med utsyn over holmar, viker, skjær og havet der ute, er det berre for auge å ta til seg. Etter vel ein månad i eit vikariat har Janne Mari no få fast stilling som tannlege, noko vi gler over oss saman med dei.

Marianne Juvik Sæbø (heilt til høgre på bildet under) inviterte oss med på Logen teater. Der fekk vi med oss ei forestilling med kjende nummer frå diverse operetter og musikalar. Eit flott og humoristisk program, spesielt flott med alle borna som var med på nokre av nummera. Elles var Marianne sin mage (ho ventar nr.3 i nov.) ein viktig del av fleire nummer. Om kvelden drog vi til Askøy på besøk til "gamlepresten" vår Øystein Skauge og kona Tove Sneås Skauge. God mat og hyggjeleg gjensyn gjorde at timane gjekk fort. Vi gløymde å ta bilder derfrå dessverre.

Elles går dagane fort med ymse gjeremål. Anne Grete merkar nok at det er litt meir "køyr" å jobbe fullt i barnehagen, men får no tid til litt anna likevel. Veret har ikkje gitt sjanse til så mykje turgåing på Reset. Men bibelgruppa held no til inne. Og omkring bordet på kjøkkenet vert det også litt tid til den jordiske føde krydra med den gode samtale.


I morgon, måndag er det som vanleg drosjekjøring for meg. Køyrer no kvar måndag og annankvar onsdag og fredag + ein kveld/natt i veka. Trivst med det. Og syns at brikkene no er på plass etter "tenketida" i Pattaya.
Ha fortsatt gode dagar!



Ingen kommentarer: