søndag, juni 28, 2009

Jonsok!

23 juni var det klart for jonsokfeiring på Liagjerdet. Der har vi samlast i mange år og vi har mange gode minner frå vi var små.


I år var vi så heldige at sommaren kom for fult denne dagen og mange tok turen i fineveret. Her er litt av gjengen som var samla og vi ser det var fint og sitt ute i kveldssola.


Her er ein gjeng som har feira mange jonsokkveldar på Liagjerdet. Frå venster : Norvald , Gerd , Maria , Ivar, Kjell Ivar og Anne Grete.


Kaffien blir alltid kokt på denne gamle gode kaffikjelen. Som vi ser av bilde har meir moderne kanner komme til når kaffien skal serverast.




Sølvi fortalte frå " gamle dagar " korleis feiringa var då, her viser ho fram ei lita brus ( Perle & Bruse ) noke vi hugsar godt frå barndommen. Det er vel den brusen som har smakt aller best.





Det er alltid ulike leikar ein slik kveld, tautrekking er like poppulert kvart år. I år trur eg det var damene som vant!!!





Så var det tid for og rusle heimover i den utruli fine kvelden. Kjekt og vere sammen og treffe naboar og andre bygdefolk og slå av ein prat. Er nok vikti med slike tradisjonar i vår hektiske kvardag.





Ingen kommentarer: