søndag, desember 10, 2006

Tur til Cha-am

Bloggen denne veka kjem litt seint, men skuldast tur til Cha-am på andre sida av Thaibukta. Bakgrunnen for turen er at presten vår, Lars (Haugan) har mange vigsler av norske brudepar, dei fleste faktisk andre stader enn i Pattaya (endå). Han vart ved eit slikt høve invitert til å komme til Cha-am og ha med så mange av staben som han kunne, for å presentere sjømannskyrkja.

Vi drog difor fredag før lunch gjennom Bangkok og sørover til Cha-am ca. 35 mil totalt. Det må seiast med ein gong at det var godt å få komme til ein rolegare og mykje mindre by. Senka skuldrane litt. Var nesten som å komme litt ut på bygda att. Byen framtrer også vakrare enn Pattaya og er ein stad som er svært godt eigna for familiar med born.

Det bur ein del nordmenn der, sjølvsagt mest i sesongen. Nokre av dei som bur der fast og som jobbar der, tok imot oss og guida oss. Det var først ei samling med info saman med fleire av dei andre norske. Etter ein god middag, besøkte vi dei norske barane for å treffe fleire norske i byen.

Syns det er positivt at dei ønskjer at sjømannskyrkja skal komme dit 3-4 gonger i året for å møte nordmenn der. Sjølv om dei ikkje er "særleg kristelige" (kva no som meinest med det) som dei seier, så ønskjer dei oss dit også med gudstenestetilbod. På bildet ser vi nokre av dei som guida oss gjennom ettermiddag og kveld.


Laurdag morgon etter ein god frukost drog vi så tilbake. På turen tok vi nokre bilder på Phra Pin Klao-brua i Bangkok. Der ser vi litt av den enorme byen som Bangkok eigentleg er.

I dag, andre søndag i advent, skal vi tenne 2 lys. Som vanleg har vi ope på "kjerka" frå kl.12.00-16.00 med kaffi og vaflar. I dag har vi også gudsteneste kl.17.00 med påfølgjande grillbuffè etterpå. Deretter skal Tore Nærland ( den nesten blinde syklisten i Bice for Pease) orienter om noko av sine prosjekt.

Ha ei god veke!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo!
No er det berre tolv dagar til avreise! Vi gleder oss sånn! Eg har pynta juletreet sånn at eg rekke å bli litt lei av jul før vi reiser. Då blir eg litt enklare å ha med og gjere.... :)