fredag, mai 18, 2007

17.mai-ekstra!

Syns vi må berette litt ekstra denne veka frå 17.mai-feiring i Bangkok. Vi vert vel sjeldan meir oppteken av å feire dagen, enn når heimen og landet er langt borte.

Staben drog onsdagskveld til Bangkok for å få med seg starten av dagen med frukost på den Svenske Kyrkan (Skandinaviske) kl.8.00. Men dagen starta (som ofte heime også) med regn. Einaste forskjell er truleg at her vert det berre så voldsomt når det set i gang (noko eine bildet syner). Vi våga oss etter kvart ut av hotellet for å gå til frukosten, men måtte til slutt av med skoa.

Deretter forflytta vi oss til ambasaderesidensen sin hage for å feire med program. Ambasadøren ønskte velkommen med helsing frå Harald R. To born heldt ein kjempefin tale, og det vart leikar og tog med eit militærkorps i spissen innleigd for høvet. Skikkeleg bra musikk. Is og pølse var på plass, og vi song sjølvsagt Kongesongen og Ja, vi elsker. Koste oss storleg sjølv om varmen etter kvart vart meir enn god. Så då vi nådde hotellet nærare kl.3, var det stort sett ein ting som var i hovudet: Å få dysje!

På kvelden inviterte Nordmannsforbundet her til fest med 3-retters middag på eit av dei meir storslåtte hotella i by'n. Flott orkester var på plass med live-musikk (nokre av dei som var med tidlegare på dagen). For oss litt "vanlege" vart dette ei spesiell oppleving av korleis fest kan føregå blandt "dei litt meir verdensvande". Kjempegod mat bl.a. med den beste laksen vi nokosinne hadde smakt.

Kjem tilbake sundag!