søndag, mai 06, 2007

Kom mai du skjønne milde

På tirsdag denne veka bar det til Bangkok på kvelden for å feire 1.mai med foredrag og middag på stilige Grand Hyat. Nordmanns-forbundet hadde invitert til dette relativt eksklusive hotellet. Truleg ikkje heilt i arbeiderrørsla sin tradisjon med tanke på kor mange av Bangkoks befolkning som aldri har råd til å sette sin fot på ein slik plass. Men vi hadde eit veldig interessant foredrag om framvokster og opp og ned-tur for arbeid innanfor fagrørsla her i Thailand. Foredragsholdar eks-senator dr. Kraisat Chonnhavan, hadde studert i Europa i mange år, snakka utruleg godt engelsk og hadde stor kunnskap om temaet. Vanskeleg å referere, men det var ein utruleg ærleg fordragsholdar som gav oss sine analysar av situasjonen i Thailand m.o.t. arbeidstakarar sine rettar (rettare sagt mangel på). Han virka forholsvis lite opptimistisk med tanke på å få arbeidet opp å gå att innanfor fagrørsla.

Kan ikkje skryte av å ha vore aktiv i å avsynge Internasjonalen før. At det atpåtil skulle skje på eit hotell i Bangkok var spesielt. Fekk prøve 1. verset saman med resten av gjengen.

Elles er det å berette at fredag var vi igjen på by'n. No er det sikkert nokon av dykk som les bloggane, som trur det er berre det vi berre driv med her ute. Det er nok feil, heldigvis. Skal innrømme at vi er litt spent på kor det vert å skulle lage all mat heime igjen, når vi flyttar tilbake. Men det kan vi trøyste dykk med at mange gonger ber vi om "take away" på restauranten og får det levert på husværet. Så vi kan sitje for oss sjølve og nyte det på verandaen om kvelden.

Men altså fredag, då feira vi Anne Grete sin dag med å invitere alle som jobba på "kjerka" (+ ektefeller og barn) på buffè. Ein hyggjeleg kveld der vi kosa oss med mykje god og variert mat. Hans Konrad var (som vanlig) snill og tok bilde, så han er den einaste som ikkje kom med. For Anne Grete vart dette ein ekstra kjekk kveld, då nokre av thai-kvinnene som var der, trudde ho vart 45 denne dagen.
Ha ei god veke!

Ingen kommentarer: