søndag, mai 27, 2007

Festdag på kyrkja.

God pinse til alle! Startar med eit bilde som viser korleis vi reknar med det er heime no på denne tida. Det er Bjørn som tok det ifjor på ein av sine turar.

Her har vi feira pinse i dobbel forstand. Så no er kyrkjebygg med hage teke offentleg i bruk, og kapellrommet inne er vigsla for kyrkjeleg bruk. På grunn av storleik,vert det mest nytta til kvardagsmesser, barnedåp og bryllaup. Det vert (heldigvis nær sagt) for lite til gudstenester.

Elles har dette vore ei veldig roleg veke i forhold til forrige. Og det kan komme godt med. Til høgtida idag med gudsteneste og vigsling kom Espen (Feilberg-Jacobsen) frå hovudkontoret i Bergen. Vi fekk lese brev med helsing frå biskop Ole, som også er biskop for sjømannskyrkja. Espen hadde med seg ei flott skipsklokke som i mange år hadde vore på sjømannskyrkja i Kobe i Japan. Den tilhøyrde ein båt frå 1926 frå Haugesund som vart opphøgd i 1961. Den vart nesten torpedert i senk av Japanske ubåtar under krigen, men greidde seg på mirakuløst vis. No heng den her, og skal glede oss med sin nydelelege klang.

Å skulle feste eit oppheng for ei tung klokke til murvegg, kan vere ei veldig tøff oppgåve her. Men Hans Konrad var heldigvis på kontoret og Manee og eg fekk jobbe i fred. Slikt arbeid er ikkje normalt å gjere på ein pinsedag, men syns vi hadde all verdens gode argument for å få klokka på plass før gudstenesta.

Ei fin gudsteneste der Lennart (Svenska kyrkan i Bangkok), Knut (jobbar i NMS i Thailand), Espen og Lars var med i "presteskrud". (Ambasadør Merete i midten). Kyrkjerådsleiar Trygve Gundtvedt (som jobbar som attasjè ved ambasaden) deltok med song som gledde både tilhøyrar og han som fekk spele til.

Etter gudstenesta var det (som vanleg) nydeleg grillbuffè/middagsbuffè med kaffi og kaker som dessert (for 250 thb, ca.44 kr). Må til slutt vise eit bilde av blomsteroppsatsen ambasadøren kom med. Det viser til fulle kor flinke thaiar er til å setje opp blomster.

Ha ei god veke!

Ingen kommentarer: