søndag, juli 22, 2007

Heime i Bygstad att.

Ja, no er namnet på bloggen eigentleg feil.
Men må iallfall skrive litt om korleis det er å komme tilbake til heimstaden og korleis det er å ha besøk av Manee og Khun Jamnong. Med våre gjester kom det også godt ver. Så vi har hatt veldig fint ver desse dagane.

Men aller først må det seiast at det var med litt blanda kjensler vi drog heim. Ikkje det at vi var svært glade for å få komme heim til våre kjære og helse på slekt og vener og naboar. Men å dra frå menneske som vi er blitt glade i og som vi trivdest godt sammen med, er vanskeleg, spesielt med tanke på at vi ikkje kunne sei når tid vi kunne møtast neste gong. Men at vi skal tilbake ein gong, er sikkert. Hansi fekk det "ærefulle" oppdrag å kjøre oss til flyplassen.
Desse dagane vi har hatt besøk, har på ein måte vore ein fin overgang tilbake norske forhold. Vi har gjort litt forskjellig. Men såg veldig kjapt at våre gjester treivst aller best om vi kunne ta dei med på fisketur eller ein plass dei kunne kunne plukke blåbær eller ville bringebær. Manee har fiksa plenklippar og slått plen og Khu Jamnong serverer sine rettar enten det er frå fisken vi fekk eller frå innkjøpte varer frå den asiatiske butikken i Førde. Ho har forresten vore på kurs for å lære bake sunnfjordlefse med kling.

I dag sov Anne Grete og eg veldig godt. Begynne kanskje å komme inn i norsk tid igjen. Så Khun Jamnong hadde omtrent frukosten klar, då vi kom ut av senga. Dei er svært fornøgde berre dei finn ein fiskeplass eller ei blåbær-tue. Manee har tydeleg fått med seg at blåbær gir god helse.

I dag har vi også vore i fødselsdagselskap og Manee var med på leiken i hagen (kubbespel).I morgon skal vi bl.a til Førde for å kjøpe litt matvarer som dei skal ha med tilbake til sjømannskyrkja i Pattaya. Manee har også sett ein skråning langs med vegen her som trengs at graset vert kutta, og vi skal sjølvsagt ut i båt og fiske for siste gong (på fjorden). Tirsdag morgon må vi opp kl.04.30 for å dra til Flesland, og dei må snu nasa mot Thailand og Pattaya.

Bilda viser litt frå fisketur, tur til bre og bremuseum, fjelltur og anna. Legg ut litt ekstra bilder i dag. Det blir blogg også neste veke. Inntil då:



Ha ei god veke!

Ingen kommentarer: