søndag, juli 15, 2007

Siste dag på "kjerka".

Så var altså dagen kommen for å for å seie takk for "eit år som blir litt utanom det vanlege" (som det står innleiingsvis på bloggen vår). Det vart det i aller høgaste grad.
Noko av takksemda er grunna i at vi har fått treft veldig mange som på ein måte har invitert oss inn i livet deira. Kor mange gonger får vi ikkje heime i Norge svaret "det går bra" om du spør nokon korleis det går. Her vert svaret rett som det er "nei, det går ikkje så bra". Og så får ein håpe og be om om at samtalen kan rette på noko av det som ikkje er så bra.

Baggasjen er ikkje berre fyllt opp av skreddarsydde klede. Møte med ein annan kultur og veremåte gjer noko med oss. Og vi håpar at vi tek med oss noko heim som kan vere med å sette ein korrigert kurs for kommande dagar.

I dag med omtrent tomt kjøleskåp starta dagen med frukost ute. Gjekk ein stad vi har gått nokre få gonger før. Nydeleg frukost med herleg godt, ferskt brød. Det vart bra med folk innom på kyrkja idag på tross av låg-sesong. Etter vaffeltid (kl.12.00-16.00) laga vi til for gudsteneste. Før Manee drog til Norge var vi sammen om å feste symbol på alterbordet. I dag brukte vi alterbord og lespult for første gong. Kunne hatt ein heil blogg berre på å fortelje om prosessen frå teikning til ferdig produkt. Det var litt kjekt å få vere med å pynte og ta det i bruk før vi skal dra. Dette vart den andre og for meg siste gudstenesta eg spelte med Carl som prest.

Etter gudsteneste var det (som alltid) nydeleg mat. Denne gongen var Sunanta og Rune mannen og dama bak eit flott og godt koldtbord/buffè.

Vi gler oss veldig til å møte att våre kjære heime, helse på naboar, slekt og vener. Men det er likevel med veldig blanda kjensle vi tek farvel med menneske vi har levd og trivast mellom. "Å skilles er å dø litt", vart det sitert i ei helsing til oss. Vi legg noko att noko her, og vi tek noko med oss. Prisen for å bli glad i nokon er vemod og sorg når tida er der for å skiljast. At vi kjem tilbake ein gong er ganske sikkert om dato ikkje er klar.
I morgon skal Hansi kjøre oss til flyplassen, så neste blogg som vert skriven frå Hjelmeland, får ta med litt om det og frå Manee og Khun Jamnong sitt besøk hos oss.
Ha ei god veke!

Ingen kommentarer: